Güvenlik için hepsini yapın, Güvenli bir dünya için!
Tel:+86-0790-6000119 | E-mail: info@aerosolfire.com
EnglishAfrikaansالعربيةবাংলাDanskSuomiFrançaisDeutschעבריתMagyarBahasa IndonesiaItaliano한국어Bahasa MelayuPortuguêsEspañolTürkçeاردوTiếng Việt
 Çeviri Düzenleme

Blog

» Blog

Çin'de sıcak aerosol yangın söndürme cihazının temel bilgisi

Eylül 10, 2023

Şu anda, birçok müşteri veya distribütörün aşina olmadığı aerosol yangın söndürme cihazları Çin'de, ve bu konudaki bilgilerin yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz, Bu soruyu soru-cevap formatında tanıtalım.

1. Çin'de sıcak aerosollerin standardı nedir??

Cevap: Çin aerosol jeneratörleri için Standart GB499.1-2010'dur, ve sistem kurulum standardı GB50370-2017'dir.

2. Yoğunlaştırılmış aerosol yangın söndürücü nedir?

Cevap: Yaygın olarak anılan aerosol, maddenin bir halidir, dağıtıcı ortam olarak hava ve dağıtıcı madde olarak katı veya sıvı parçacıkların karışımı olan, engellerin etrafından yayılabilen gaz akışkanlığına sahip koloidal bir sistemdir. Doğal dünyadaki yaygın aerosoller bulutları içerir, Sigara içmek, sis, vb. Yangından korunmak için kullanılan aerosoller, ana oksidantlar olarak stronsiyum nitrat ve potasyum nitrattan oluşan kimyasal maddelerdir ve üretilen küçük parçacıklar, yangınları söndürmek için kullanılabilir..

3. Tam sel yangını söndürme nedir? Açıklıkların olduğu sahneler için uygun mu??

Cevap: Nispeten kapalı bir alanın öncülünde, bir yangın meydana geldiğinde, Yangını söndürme amacına ulaşmak için belirli bir konsantrasyonda yangın söndürme maddesi koruyucu bölgeye püskürtülmeli ve tüm koruyucu bölge boyunca eşit şekilde doldurulmalıdır..

Küçük bir açıklığa sahip koruma bölgesi için, Yangını söndürme amacına ulaşmak için söndürücü madde miktarı artırılabilir.

Tamamen açık alanlar ve belirli özel yangınlar için, Doğrudan kaynağa yangın söndürme yöntemleri benimsenebilir.

4. Sıcak aerosol yangın söndürme cihazları açık alanlardaki yangınları söndürebilir mi??

Cevap: Açık alanlarda, doğrudan kaynağa yangın söndürme düşünülebilir, sıcak aerosol yangın söndürme cihazının nozülünün yangın kaynağı ile hizalandığı yer, yangını erken aşamada hızla söndürmek.

5. Çin'de sıcak aerosol yangın söndürme cihazları için başlatma yöntemleri nelerdir??

Cevap: Normalde var 3 aktivasyon modları: termo ampul, termal kordon, ve elektriksel aktivasyon.
Termal kablo sıcaklıkları 175°C veya 300°C'dir.
Termo ampuller aynı zamanda cam ampuller olarak da adlandırılır, nominal sıcaklıklar 57°C'dir, 68℃, 79°C veya 93°C.
Elektriksel aktivasyon aynı zamanda elektronik aktivasyon olarak da adlandırılır, DC gücü ile 3-24 Gerilim.

6. Harici bir güç kaynağı olmadan elektriksel aktivasyon tipi aerosol üreteci yöntemi nasıl başlatılır?

Cevap: Herhangi bir harici güç kaynağı olmadan, Ayrıca bağımsız bir termal aktivasyon cihazı kullanarak elektriksel aktivasyon tipi aerosol yangın söndürücüyü de başlatabiliriz., biz aradık “TAD” kısaca. Ortam sıcaklığı TAD'nin çalışma sıcaklığına ulaştığında, TAD faaliyete geçiyor, Yangın söndürücüyü harekete geçirmek için küçük bir akım üretmek.

Kendi kendine güç sağlayan diğer bağımsız duman ve sıcaklık sensörleri de yangın söndürücüleri etkinleştirebilir.

7. Termal kablo teli neden genellikle 175 ℃? Bu sıcaklığı belirtecek bir standart var mı??

Cevap: Termal kablo telinin sıcaklık ayarı, “Termal başlatıcılar için Teknik Koşullar Q/HXN02-26-2016”, bu, termal kablo başlatıcısının, sıcaklık şu seviyeye ulaştığında çevresel koşullar altında kendi kendine tutuşabildiğini ve tutuşabildiğini gösterir: 170 °C -180°C. Üretim güvenliği gibi faktörlerin dikkate alınması, ulaşım güvenliği, ve depolama güvenliği, keyfi olarak değiştirilemezler. Şu anda, Çin'de termal duyarlı hatların başlangıç ​​sıcaklığı şu şekilde ayarlandı: 175 ℃.

8. Aerosol yangın söndürme cihazlarının elektriksel aktivasyon modunda nelere dikkat edilmelidir??

Cevap: Yangın söndürme cihazları genellikle elektrikle çalıştırma için ikili elektrikli başlatıcılar kullanır, ve GA499.1 standardının da bununla ilgili gereklilikleri vardır. Yangın söndürme cihazlarının elektrikle çalıştırılması genellikle ikili elektrikli başlatıcılar kullanır, ve GA499.1 spesifikasyonunun da bununla ilgili gereklilikleri vardır. Tek bir başlatıcının güvenlik akımı 150mA/dak'dır, ve firmamızın açıkladığı başlangıç ​​akımı 250mA'dir.. Yangın söndürme cihazı çift başlatıcı kullanır, ve başlangıç ​​akımı 500mA.

Elektrikli çalıştırma esas olarak akımla ilgilidir, ve genellikle seçilen voltaj 24V'dur. Diğer voltajlar test yoluyla doğrulanabilir.

Elektrikli başlatıcılar için ilgili ulusal veya endüstriyel standartlar mevcut değildir.. Testleri GA499.1'in test gereksinimlerine uygun olarak gerçekleştirilir..

9. Başlangıçtan sonra geri bildirim sinyali türleri nelerdir??

Cevap: İki tane, biri N/O normal açık geri besleme sinyalidir (basınç anahtarı), ve diğeri N/C normal kapalı geri besleme sinyalidir (basınç anahtarı).

10. Her başlangıç ​​bileşeni için koruma yöntemleri nelerdir??

Cevap: Elektrik teli için, koruma kapağı alev geciktirici ve yalıtımlı tellerden oluşur; termal kablo için, koruma kapağı bir Fiberglas tüptür; termo ampul için, koruma kapağı özel olarak yapılmış paslanmaz çelik bir koruyucu kapaktır.

Ana işlevleri nem ve korozyonu önlemektir., Statik elektriği önlemek, ve yalıtımı artırın.

11. Aerosol yangın söndürme cihazının direnci nedir?

Cevap: Sıcak aerosol yangın söndürme cihazının direnci esas olarak ateşleme başlığının direncidir., direncine sahip tek bir ateşleme başlığı ile 2.4 Ω ila 3.8 Ah. Cihazın başlatma hızını sağlamak için, Her sıcak aerosol yangın söndürme cihazı çift ateşleme başlığına sahiptir, yani onun direnci 1.2 Ω ila 1.9 Ah.

12. Kurulum modu nedir?

Cevap: Var 2 aktivasyon modları, biri mıknatıslı 3M çift taraflı yapışkandır, diğeri vidalı bir brakettir.

13. Neden bakım gerektirmez?

Cevap: Çünkü sıcak aerosol yangın söndürme cihazı atmosferik basınçta depolanmakta ve dahili olarak firmamızın benzersiz yangın söndürme maddesi formülünü kullanmaktadır., Yangın söndürme maddesinin etkinliğini sağlayabilir. Öyleyse, yangın söndürme maddesini kontrol etmeye gerek yoktur. Normal çalışma durumunda olduğunda, Devrenin normal olduğunu doğrulamak için yalnızca eşleşen başlatma cihazının kontrol edilmesi gerekir. Yangın söndürme cihazının kendisi geçerlilik süresi boyunca bakım gerektirmez.

14. Sıcak aerosol yangın söndürme cihazının kablolama yöntemi nedir?

Cevap: Sıcak aerosol yangın söndürme cihazının başlatma devresi ve geri besleme devresi kabloları, pozitif ve negatif kutuplar arasında ayrım yapmaz; Aynı koruyucu alana kurulduğunda, birden fazla yangın söndürme cihazı için, başlatma hatları seri olarak bağlanmalıdır, ve geri besleme hatları paralel olarak bağlanmalıdır; Yangın söndürme cihazı geleneksel bir gazlı yangın söndürme kontrol cihazına bağlandığında, bir ara röle eklenmelidir, Doğrudan bağlantıdan kaçının ve gazlı yangın söndürme kontrol ünitesinin indüklenen akımının, yangın söndürme cihazını yanlışlıkla başlatmasını önleyin.

15. Ürün kurulumu sırasında hangi koruyucu önlemler gereklidir??

Cevap: Elektrikli başlatma devresini kurmadan önce, devrenin kısa devre durumunda olması sağlanmalıdır. Gazlı yangın söndürme kontrol cihazıyla birlikte kullanıldığında, Hata ayıklama işlemi sırasında yangın söndürme cihazının kazara başlatılmasını önlemek için önce gazlı yangın söndürücüde hata ayıklamak ve ardından yangın söndürme cihazına bağlamak gerekir..

16. Güçlü elektromanyetik ortamlarda ve yıldırım çarpmasına yatkın alanlarda kurulum için önlemler?

Cevap: Yangın söndürme sisteminin kontrol kısmı yıldırımdan korunma ve topraklama önlemleriyle donatılmalıdır.. Kontrol kısmı ve yangın söndürme cihazı doğrudan bağlanmamalı, ara röle ile bağlanmalıdır.. Sistem kabloları blendajlı kablolar olmalıdır. Yangın söndürme cihazlarının kurulumu sırasında topraklama korumasının sağlanması.

17. Sıcak aerosol yangın söndürme maddesi aküler için etkili midir ve ne tür akü yangınları söndürülebilir??

Cevap: Aerosol, pil ve enerji depolama yangınlarında etkilidir, Lityum demir fosfat piller dahil, üçlü lityum piller, kurşun asit piller, pil dolapları, enerji depolama kapları, vb.

18. Çin'in sıcak aerosol yangın söndürme sisteminin çevresel uyumluluğu iyi mi??

Cevap: Çok güzel, şu anda aerosol sistemleri bazı yüksek sıcaklıkta kullanılabilir, düşük sıcaklık, yüksek nem, ve titreşim ortamları.

19. Hangi uzunlukta termal kablo telini veya sıcaklık algılama kablosunu seçmeliyim??

Cevap: Hem termal kablo teli hem de sıcaklık algılama kablosu doğrusal algılama cihazlarıdır, Çalışma prensibi ise etraflarındaki yüksek sıcaklıktan dolayı çalışmalarıdır.. Öyleyse, termal kablo ve sıcaklık algılama kablosu tutuşmaya yatkın konumlarda düzenlenmelidir. Öyleyse, termal kablonun ve sıcaklık algılama kablosunun uzunluk seçimi sahadaki fiili duruma göre yapılmalıdır.
Genel olarak, uzunluk arasındadır 0.3 metre ve 3 metre.

20. Sıcak aerosol yangın söndürme cihazı elektronik ekipmana ikincil zarar verir mi??

Cevap: Çeşitli araştırma deneylerine göre, Aerosol yangın söndürme maddeleri elektronik ekipmanlara ve hassas aletlere ikincil hasara neden olmaz.

21. Sıcak aerosol yangın söndürme cihazı insan vücudu için toksik değil mi??

Cevap: Fare deneyine göre, Aerosol püskürtmeden sonra, fareler hala hayattaydı 3 günler, Aerosol yangın söndürme maddelerinin insan vücudu üzerinde nispeten az etkiye sahip olduğu sonucuna varılabilir..

22. Bu ürün tehlikeli bir ürün mü?? Sorunsuz bir şekilde nasıl gönderilir?

Cevap: Tehlikeli madde yönetim kuralları yönetmeliğine göre, ürün tehlikeli bir maldır ve seviyeye aittir 9.1. Dışa aktarırken, gümrükten tehlikeli paket belgesi almak için başvuruda bulunmanız gerekiyor.

 

KATEGORİ VE ETİKETLER:
Blog

Belki de beğenirsin

  • Kategoriler